2019-06-12 47 瀏覽
番工午餐唔想係公司煮飯..有同事話不如去試新野..成日轉角位見到..但又無行入去..一睇個OpenRice link見到炸雞排就突然好想去呢間度食..重點係仲會有珍珠奶茶飲喎!由於我放飯時間係接近下午茶時段..所以唔使等位..我同同事一入到去..老闆娘同員工即刻好快錦招呼我地..我地嗌左兩個午餐set同埋一份小食..我自己就嗌左椒麻雞排米粉。成個餐就錦睇好似好普通,但係原來個雞排係好食到不得了!雞排食得出係即刻炸,雞肉係軟滑多汁。但呢個雞排既精髓係佢既椒麻汁。甜、酸、香,加上少許芫茜,就將雞排既味道升上更高層次!我無諗過番工食個飯都可以食到個禁好味既雞排,係有少少感動😂個米粉係好正常既湯米粉,但感覺都唔錯。同事嗌左紅燒牛肉米粉。我當然唔放過偷左少少黎試😆牛肉煮得好冧好入味。米粉因爲用左紅燒牛肉湯底黎整,所以比起我個碗清湯米粉好食好多!我地都追加左一入柯仔酥。當呢碟柯仔酥上枱,我就知無嗌錯!柯仔酥當然係即炸啦!但我無諗過夏天都可以食到又肥又好有蠔味既柯仔。大家都知夏天既蠔係無禁肥,有時仲會食到水流流既質地。但係呢間真係搵到靚蠔,仲要炸得好!最重要係柯仔酥既調味教得非常好,咸度同香味都做得
番工午餐唔想係公司煮飯..

有同事話不如去試新野..成日轉角位見到..但又無行入去..

由於我放飯時間係接近下午茶時段..所以唔使等位..

我同同事一入到去..老闆娘同員工即刻好快錦招呼我地..

我地嗌左兩個午餐set同埋一份小食..

椒麻雞排米粉

我自己就嗌左椒麻雞排米粉。

成個餐就錦睇好似好普通,但係原來個雞排係好食到不得了!

雞排食得出係即刻炸,雞肉係軟滑多汁。

但呢個雞排既精髓係佢既椒麻汁。

甜、酸、香,加上少許芫茜,就將雞排既味道升上更高層次!

我無諗過番工食個飯都可以食到個禁好味既雞排,係有少少感動😂

個米粉係好正常既湯米粉,但感覺都唔錯。

紅燒牛肉米粉

同事嗌左紅燒牛肉米粉。

我當然唔放過偷左少少黎試😆

牛肉煮得好冧好入味。

柯仔酥

我地都追加左一入柯仔酥。

當呢碟柯仔酥上枱,我就知無嗌錯!

柯仔酥當然係即炸啦!

但我無諗過夏天都可以食到又肥又好有蠔味既柯仔。

大家都知夏天既蠔係無禁肥,有時仲會食到水流流既質地。

但係呢間真係搵到靚蠔,仲要炸得好!

最重要係柯仔酥既調味教得非常好,咸度同香味都做得岩岩好!

飲品方面我嗌左珍珠奶茶。

珍珠奶茶都唔差既,唔會似港式奶茶錦禁重茶味,呢個係我既口味。

但美中不足既係,有珍珠奶茶賣,但無粗飲管。

總結:

呢間我認為好值得再番黎幫襯,因為食落去都感受到佢地好用心整野食,同埋真係好好食。

講真個碟椒麻雞排我係點到成件雞排都係汁先食!

如果話抵食又唔得,因為都覺得有D貴,可能因為嗌多左個柯仔酥。
椒麻雞排米粉
紅燒牛肉米粉