2016-03-26 3937 瀏覽
尖咀大商場食到厭,行去尖東醒起呢間,二話不說就入左去。自從尖咀發展由尖東改為尖咀大商場一帶,尖東變得好靜,但有幾間成立多年又默默耕耘既日本餐廳,其中呢間係筆者特別喜歡的。可能係復活節長假關係,無幾多枱人食咋喎。首先係前菜(好似要收費), 辣芽菜青瓜絲,正正常常咁啦!筆者最愛既雜錦魚生飯黎喇 早兩年黎親都必叫的,水準保持到呀! 吞拿最正,有toro入口即溶既感覺,三文,油甘好香, 飯夠黏但保持粒粒實淨既咬感, 撈左醋味酸甜恰好,必食推介!串燒拼盆好靚呀 牛舌最正,香口彈牙,令人想食多幾串添!鳥皮好脆 納豆卷呢,筆者不喜但也不厭惡,納豆沒有異味,算不錯吧!牛油露筍,香而不膩餃子看似簡單,但要做得好都唔易架!呢道味道不俗但皮邊有稍稍硬,有改善空間薯仔煮牛肉,甜甜既醬油味,完全係預期中既住家味道!有時去居酒屋就係想食呢種感覺,一大班朋友梗係要啤酒串燒炸物啦,但靜靜地就會想食d舒服既食物。。。 老實說味道唔算好特別,但食得舒適開心就得啦!唯一意見同香港大部分餐廳一樣,都係服務啦 香港地食野,好多時衰係服務一環,早年黎食已經覺得服務普普通通,今次食好似换左一批員工,比以前更木口木面 唔係唔禮貌
尖咀大商場食到厭,行去尖東醒起呢間,二話不說就入左去。

可能係復活節長假關係,無幾多枱人食咋喎。

首先係前菜(好似要收費), 辣芽菜青瓜絲,正正常常咁啦!
前菜
筆者最愛既雜錦魚生飯黎喇
早兩年黎親都必叫的,水準保持到呀!
雜錦魚生飯(大)
串燒拼盆好靚呀
牛舌最正,香口彈牙,令人想食多幾串添!鳥皮好脆
串燒拼盆
納豆卷呢,筆者不喜但也不厭惡,納豆沒有異味,算不錯吧!
納豆卷
牛油露筍,香而不膩
牛油露筍
煎餃子
薯仔煮牛肉
唯一意見同香港大部分餐廳一樣,都係服務啦
唔係唔禮貌既,係無乜反應咁囉。。。

筆者唔係想批判,反而係愛深責切,想hokahoka改善。。。筆者會繼續黎食支持架,希望店方收到啦
2016-03-25
雜錦魚生飯(大)
串燒拼盆
牛油露筍