2009-04-07 33 瀏覽
今晚陳總舵主急 Call 話邀請我去九龍城食泰國菜,我問佢邀請既意思係咩先,原來係佢請客。哈哈…有好野就梗係叫埋黃老太喇,點知佢個電話一直都收唔到,整定今日無緣相見。真係多謝晒總舵主。好奇怪,唔知點解會預先送上一份兩件既「蒜蓉飽」,一問之下,原來送錯了檯。可惜,圖中左上角的怪手已經急不及待撕下了一角,所以到侍應發覺送錯的時候,已經淪為餓鬼肚中飽。「泰式抄芥蘭」麻麻地啦,未炒得熟晒,又好細碟。「冬陰功」個湯底幾好,夠酸又夠辣。可惜 D 蝦唔爽,如果唔係就一流!「泰式生蝦」夠晒新鮮,配埋個辣醬又係一絕。再跟埋脆炸蝦頭,成為今日既必食項目!「咖哩炒蟹」其實真係間間都差唔多。呢間隻蟹夠大隻又夠新鮮,不過一隻要 $280,唔算好抵食。「拼盤」$80,樣樣都幾好,總舵主話個「炸蝦餅」尤其出色。「泰式豬肉炒飯」呢碟野一送上黎我已經唔係幾想食佢。又濕又林咁,上檯又唔香。要問下陳總舵主先至知好唔好食。「椰汁西米糕」送既。係咪望黎望去都好似差咁 D 野呢?哈哈…唔知點解佢地無放粒「馬豆」響中間。我又係無食到,陳總舵主食埋我果份。 「蕃薯西米露」又係送既。話明係糖水,甜少少無咩所謂,而且佢地放佐都幾多料,有

「泰式抄芥蘭」麻麻地啦,未炒得熟晒,又好細碟。

「拼盤」$80,樣樣都幾好,總舵主話個「炸蝦餅」尤其出色。

「蕃薯西米露」又係送既。話明係糖水,甜少少無咩所謂,而且佢地放佐都幾多料,有蕃薯,又有木爪,算係有誠意喇!

呢餐有人請,食得特別開心。哈哈…

所有圖片可以看我的 Blog:http://hk.myblog.yahoo.com/jw!eHwR3q6BBBKaBVAE_KF.lwc05B1az4HCSCCRVYo-
冬陰功
生蝦