2023-06-28 499 瀏覽
是咁的~早排叫外賣嘅時候見到有間米線無論係個名定係款式都同我喺元朗食開果間好似所以都懷疑過係咪分店黎今次得閒就專登過黎堂食睇睇啦鋪頭位於街市側邊,喺一個小小嘅foodcourt入面嘅細鋪仔,都唔算難搵雖然店內面積唔大但都坐得舒服嘅睇睇個menu就覺得應該同元朗果間係無關係掛咁我就叫左碗招牌麻辣(bb辣)跟炸豬扒 一黎就梗係試下個湯先啦咦,呢到嘅湯香得黎又好清唔會好咸好濁,簡單講就真係食完唔會口乾相信餐廳個清湯係冇落味精bb辣嘅麻辣味唔太夠,如果本身都食到小小辣嘅相信要叫小辣先夠味招牌米線入面有好多菇菌鮮冬菇、雞脾菇同木耳絲 特別係木耳絲夠曬多令到碗米線生色不少口感爽脆同米線嘅腍滑係相得益彰不過如果食開爽d米線嘅朋友仔就可能要喺落單果陣講聲喇另外d甜酸菜都係好出色,味道啱啱好唔會過咸或者過酸炸豬扒係跟埋嘅餸 唔洗加錢另外都有幾款野揀嘅不過呢到嘅豬扒應該用左豬肉眼嘅位置食落比較乾身同柴雖然食得出豬扒有醃過味道尚算惹味但個肉質真係扣唔少分即炸嘅豬扒最緊要係外脆內軟兼有肉汁呢點就要改善下喇總括黎講,呢間米線都算幾好食同抵食50蚊有找食到豬扒米線飲埋凍飲兼且碗米線嘅湯底都幾出色 我覺得絕對值得一
所以都懷疑過係咪分店黎
今次得閒就專登過黎堂食睇睇啦

雖然店內面積唔大但都坐得舒服嘅
睇睇個menu
就覺得應該同元朗果間係無關係掛

咁我就叫左碗招牌麻辣(bb辣)跟炸豬扒
一黎就梗係試下個湯先啦

咦,呢到嘅湯香得黎又好清
唔會好咸好濁,簡單講就真係食完唔會口乾
相信餐廳個清湯係冇落味精
招牌米線入面有好多菇菌
鮮冬菇、雞脾菇同木耳絲
特別係木耳絲夠曬多令到碗米線生色不少
口感爽脆同米線嘅腍滑係相得益彰

不過如果食開爽d米線嘅朋友仔就可能要喺落單果陣講聲喇

另外d甜酸菜都係好出色,味道啱啱好唔會過咸或者過酸

炸豬扒係跟埋嘅餸 唔洗加錢
另外都有幾款野揀嘅

不過呢到嘅豬扒應該用左豬肉眼嘅位置
食落比較乾身同柴
雖然食得出豬扒有醃過味道尚算惹味
但個肉質真係扣唔少分
即炸嘅豬扒最緊要係外脆內軟兼有肉汁
呢點就要改善下喇

總括黎講,呢間米線都算幾好食同抵食

50蚊有找食到豬扒米線飲埋凍飲兼且碗米線嘅湯底都幾出色
我覺得絕對值得一戰啦