今天平安夜, 我公司好好, 不用上班。 多一日假期, 決定跟家人食一過豐富又悠閒嘅午餐。天文台道嘅 Papagayo, 平時經過已經好想幫襯, 呢度地方好大, 裝修又靚, 有一種旺中帶靜, 都市綠洲嘅感覺。確實係尖沙咀食飯、朋友聚會、飲下嘢嘅一個很好嘅選擇。好好彩, 一入到去就有一張全店最好嘅枱坐, 有梳化, 地方寬敞, 坐得舒服。估唔到臨近大節, 都仍然有普通嘅午餐, 而且睇落唔錯添, 所以我哋叫咗兩個lunch sets, 然後再加兩份 a la carte 嘅食物。Set lunch 嘅餐湯、沙律菜、巴馬火腿、水果, 係自助任攞, 種類都幾充足, 食到三點都鐘都仲會添加。雜菜湯好好味。餐包夠熱, 配上非常好味嘅香草牛油, 簡直係絕配。<西班牙海鮮飯> 用了足, 味道夠。蝦夠又大隻, 又爽甜。<香草汁鱸魚柳併薯菜沙律> 香煎鱸魚柳美味非常, 肉質實在, 有口感, 似石班扒。香草汁味道清新特別。 配菜中嘅薯仔好好味。<香煎鵝肝安格斯免治漢堡併薯條> 鵝肝好厚身, 烹調時間啱啱好, 配上新鮮番茄汁蔬菜, 感覺唔會太油膩。免治牛肉份量少咗啲

麵包及香草牛油

前菜沙律及火腿

<西班牙海鮮飯> 用了足, 味道夠。蝦夠又大隻, 又爽甜。
西班牙海鮮飯

香草汁鱸魚柳拼薯菜沙律

<香煎鵝肝安格斯免治漢堡併薯條> 鵝肝好厚身, 烹調時間啱啱好, 配上新鮮番茄汁蔬菜, 感覺唔會太油膩。免治牛肉份量少咗啲, 及生咗啲。薯條好好味。

香煎鵝肝安格斯免治漢堡

<八味吐司> 一個好特別嘅菜式, 可以品嘗都好幾種西班牙嘅小食, 配以麵包。
八味吐司

凍檸茶