2020-06-29 916 瀏覽
當晚我同男朋友收工,佢話同埋幾個朋友一齊食,咁就諗吓食咩啦。通常我哋都會去何福堂嗰邊,睇吓啲小菜嘅,因為幾個人嘅話,嗌幾個餸再加個白飯,已經好夠啦嘛。咁話說我就一早係網上外賣平台見過呢間順德小廚嘅,當時因為見到佢啲小菜都比其他小菜餐廳平少少啦,可能都因為佢係corner位所以都比較少見到佢,咁就決定試吓佢啦。咁我哋就六個人,行到埋去嘅時候見到佢入邊係有一張大圓枱 ,其他位置都已經係有人坐滿。咁我哋就企喺門口,期望佢會帶下位,執下枱。點知我哋企晒喺門口,入邊啲服務人員,完全當我哋透明!因為我哋直情喺門口食埋支煙,都冇人問我地幾位🤣相比起何福堂其他餐廳,佢哋積極嘅態度,通常都會問你幾多位啊入嚟坐,呢間直情係好似你鍾意入嚟就入唔入就88咁。咁我哋其中一個朋友就直接入去坐低啦,我哋見狀都入去坐低。點知我見到張枱布唔知係佢冇換到定係點,勁多污跡囉,好似上一手食完直接執走啲碗碟咁,我心諗唔係應該會換枱布嘅咩?我男朋友仲叫我唔好介意咁多仲話呢啲地方係咁😒我覺得唔係囉。跟住嗌左個炒通菜啦 係勁油囉全部都係油 本身通菜就容易吸油 但佢完全係唔知油定係油汁一啲咬口都冇😿我食咗兩條就冇食啦 男朋友鍾意食辣所

男朋友鍾意食辣所以嗌左一個水煮牛肉。完全零分。完全係辣汁煮牛肉就算數。首先水煮嗰個湯底必須要有花椒八角味先叫合格啦,佢完全係辣油加少少鹹味就算。仲有水煮牛肉我哋期望佢個底會有薯粉啦,係冇㗎!我人生食嘅第一次,個底係冇面冇薯粉。講真🤣唔知係我要求太高定係咩呢,佢連金菇都係比得嗰幾條🤣 反而芽菜就最多。。我一舊牛肉都冇食。

隻雞唔錯,仲有個沙薑汁俾我點。不過重點係凍嘅😞⋯⋯ 最熱應該係我哋叫咗個炸雞軟骨。陣味幾好㗎有五香味,都幾脆幾香口,呢個我係食左兩三粒囉。

總之呢間野應該冇下次啦,性價比好低,體驗又差。
2020-06-23