2011-08-30 25 瀏覽
今日約左個朋友去左黃大仙做義工, 行到鳳凰村附近搵野食, 見到有一間個招牌好大, 門面簡簡單單, 又唔使等位, 咁就諗住食d野就走啦, 入到去... 發現地方算乾淨, 一坐低, 就好快有人招呼, 仲介紹我地食d咩, 天氣熱熱地就嗌左兩個小菜...涼瓜炒五花腩: 一上檯, 陣豉椒味好香, 好入味, d涼瓜好爽口而唔澀, 五花腩都唔太油膩, 成個餸都好岩夏天食蒜蓉粉絲蒸鮮魷: 好香蒜蓉味, d鮮魷好新鮮, 而且鮮魷同粉絲份量好多, 呢個餸送飯真係一流!估唔到0係黃大仙有咁既奇遇, 睇唔出間野表面普普通通, d野食都幾夠火喉幾夠味, 而且價錢又唔貴之餘仲幾大碟, 連食量算大既我地都居然食到好飽! 下次一定會再黎
好香
新鮮, 好多鮮魷呀~

連食量算大既我地都居然食到好飽! 下次一定會再黎

2011-08-28
新鮮, 好多鮮魷呀~
好香
  • 涼瓜炒五花腩