(非會員)
2009-09-04 5 瀏覽
以 $500 嘅價錢﹐如果質素高﹐係合理。但佢所供應嘅﹐比其他 $300 都食到嘅 buffet 嘅質數差唔多﹐實在有點 over priced 。頭盤同甜品都係 buffet 形式﹐但選擇實在好少。頭盤﹕火腿 - 好幾隻唔同嘅火腿﹐但唔見突出。魚生﹐壽司 - 魚生基本上只有三文魚﹐壽司嘅質素﹐見到都唔想食。青口 - 打棟咁插喺冰上面﹐無晒水份﹐乾到開始歸裂。蝦 - 同白灼嘅無分別。龍蝦仔 - 太紅﹐令人覺得加咗野﹐唔敢食。ceasar salad - 味道可以﹐但唔係 ceasar salad 本身嘅味道。湯 - 茶餐廳嘅羅宋湯主菜﹕點咗羊扒。味道十分普通﹐唔會 expect 一間酒店係咁嘅質素。甜品﹕將蛋糕放喺雪櫃裡﹐要客人自己攞出黎﹐感覺好似食緊 d $100 任食嘅韓燒咁。法式戥蛋還可以﹐不過甜味過多。蛋糕非常普通。芝士夾餅﹐芝士質素普通。總括黎講﹐係 1 個選擇十分少嘅 semi-buffet﹐主菜亦唔突出。 地方好細﹐但唯一值得讚嘅係﹐服務好好。 AE﹐Citi Bank Credit Card 均有 7 折﹐匯豐 8 折。本人用 credit card 得到 7 折優惠
以 $500 嘅價錢﹐如果質素高﹐係合理。

頭盤同甜品都係 buffet 形式﹐但選擇實在好少。

頭盤﹕
火腿 - 好幾隻唔同嘅火腿﹐但唔見突出。
青口 - 打棟咁插喺冰上面﹐無晒水份﹐乾到開始歸裂。
蝦 - 同白灼嘅無分別。
龍蝦仔 - 太紅﹐令人覺得加咗野﹐唔敢食。
湯 - 茶餐廳嘅羅宋湯

主菜﹕
點咗羊扒。
味道十分普通﹐唔會 expect 一間酒店係咁嘅質素。

甜品
法式戥蛋還可以﹐不過甜味過多。
蛋糕非常普通。
芝士夾餅﹐芝士質素普通。

地方好細﹐但唯一值得讚嘅係﹐服務好好。
本人用 credit card 得到 7 折優惠﹐埋單每人$380 左右。
但如果無折扣﹐要$500食呢餐﹐我應該都唔會再去。
2009-09-02