好多時去天后都cafe 都要行到入大坑,原來只需要 2 分鐘路程,過條馬路就有一間又 chill ,野食又好味嘅 cafe 啦。Cafe setting 環境氣氛都好舒適,用左好多淺色同木色,仲有路少乾花報置,有一種令人立即放鬆嘅感覺。星期日嘅下畫,人流未算好多,未至於要等位,不過都座無虛席,我地就岩岩好最入面有一張大枱。Cafe Menu 選擇好樣化,意粉,多士,三文治,Bagel,甜品,應有盡有。首先就更係食啲咸野填填肚先啦!Bagel 有得揀 everything 定 黑麥,總覺得食咸 bagel ,everything會夾啲咁,牛肉有驚喜,原來唔係平時嘅煙燻牛肉,而係兩大塊薄牛柳片,汁燒過仲要好 juicy,一啲都唔乾,仲好有牛味,加埋 sour cream,味道好夾,配菜仲有沙律添。沙律大大份,所有食材都好新鮮,雞肉又嫩又淋,沙律醬用左蜜糖芥末,又清新又好味。呢個係甜品新品 special,賣相精緻好吸引,頂層鋪左深橙色既粒粒芒果,中間 tart 芯用左 yogurt ,酸酸甜甜又light又健康,味道清新一啲都唔膩,tart皮都做得好好,有牛油香氣次外,仲唔易散開。Sing

Single Origin Chocolate - Congo 70% | Latte

2023-07-16