是日, 同男友約定黎到尖沙咀食放題~~ 諗番起, 我地初相識時, 真係個個星期去食放題做晚餐~ 數數手指, 係多到數唔晒咁多間~ XD見識過有D得刺身好, 熟食又未必好食~ (我地都好有要求架)第一次黎, 日式設計裝潢, 配以悠和燈光, 令整個環境氣氛唔錯呀 多人可以坐呢D長枱~4人就可以坐呢D啦~ 我好鍾意呢到加左個屏風, 傾計可以開懷D~BOOK左7:30, 準時開動食番餐蒜香一口腸, 咬一口, 熱騰騰外層薄脆, 入面重油香~ 加埋小小蒜味~ 好食火焰壽司, 放題必點, 輕輕燒過既三文魚, 入口特別香, 油份有少少融化感覺, 正到呢 !而比目魚我同樣蠻喜歉, 肉質彈牙.我係芥辣粉絲, 識我既朋友都知我超愛WASABI XDXD芥辣8爪魚軍艦, 梗係唔可以錯過啦~軍艦即叫即包, 襯住紫菜脆卜卜即刻食啦所有軍艦材料新鮮之外, 仲每一個都把材料放到滿滿, LIKE~*又到大家既重點項目, 刺身篇哇! 刺身有成14款 (油甘魚/ 鱆紅魚/ 三文魚/ 鯛魚/ 希靈魚/ 吞拿魚/ 8爪魚/ 魷魚/ 象拔蚌/ 海螺/ 素鮑片/ 北寄貝/ 馬刀貝/ 甜蝦)種類多, 夠新鮮! 同埋刺身溫度GOOD,
是日, 同男友約定黎到尖沙咀食放題~~

多人可以坐呢D長枱~
BOOK左7:30, 準時開動食番餐
蒜香一口腸
而比目魚我同樣蠻喜歉, 肉質彈牙.
火焰壽司系列
我係芥辣粉絲, 識我既朋友都知我超愛WASABI XDXD
芥辣8爪魚軍艦, 梗係唔可以錯過啦~
軍艦即叫即包, 襯住紫菜脆卜卜即刻食啦

軍艦
又到大家既重點項目, 刺身

種類多, 夠新鮮! 同埋刺身溫度GOOD, 仲有埋冰底, 可以放心邊食邊傾 (有時放題D刺身有冰感, 會令味道大大扣分)

象拔蚌 & 油甘魚 & 三文魚 係我既心水推介~ 鮮味十足
刺身喔
呢到D刺身正常厚度, 唔會薄, 落單紙寫幾多, 照足份量出比你, 今晚所有食物無漏單情況, 值得一讚

呢到
天婦羅OK GA ~ 如果要我找一點點挑剔既地方, 我會提議天婦羅粉再薄D, 更完美~
天婦羅
你係牛魔王嗎?

如果係, 你一定要食呢到蒜片牛柳粒 & 串燒牛肋肉粒 .
前者, 肉質較軟滑~ 我就鍾意後者, 肉質有咬口, 牛肉味香濃, 帶油香, 正!

各取所需啦~ ^^
蒜片牛柳粒 & 串燒
香草燒羊架  <---- 堅正, 如果你會食羊, 一定唔可以錯過呀, 燒得岩岩好, 外層輕微脆, 入面相當軟, 仲要勁JUICY, D香草味同羊真係SO MATCH
 (心水推介)

呢到D燒物同串燒都好好食, 火喉掌握得好呢~ 當邊食串燒, 邊嘆啤酒, 咪話唔正, 哈哈~~
香草燒羊架
牛油帆立貝 , 反而好香黑椒味, 帶小小牛油香, 本身海鮮放涼左就唔好食, 呢到用鐵板盛放, 幾貼心~
牛油帆立貝
忌廉粟米焗蠔 , 蠔身包著忌廉粟米, 入口CREAMY~
忌廉粟米焗蠔
芝士年糕, 同樣好正, 入面D芝士溶既, 再加埋年糕質地好, 又係完美配撘呀~
芝士年糕
焦糖脆薯角 , 男友大愛甜甜的焦糖味, 真係大細路呢~
焦糖脆薯角
無論, 刺身熟食, 全部都好滿意!
值得一讚,
誠意推介~

尖沙咀放題, 又多個好選擇, YEAH ^^

2014-10-24
蒜香一口腸