2022-11-20 442 瀏覽
大閘蟹嘅季節啦,知道洞天孔夫子推出全大閘蟹宴($488/位),真係好吸引😋,就去試下啦,黃油好香,爆曬蟹膏架。 每道菜都非常出色❣💖✨龍皇吐霧酒香鮮鮑魚店員一開始就話準備好未,原來好似變魔術咁,龍皇吐霧左個水晶球🔮,冰震鮑魚口感彈牙,配醋汁調味非常開胃既餐前小食,又非常吸睛😆。✨孔門叁彩碟-黑毛豬叉燒 •陳醋水晶肴肉•艷影蝦球集合左餐廳招牌菜食,每件都非常出色,自家製作黑毛豬叉燒非常入味,艷影蝦球外脆內軟,肉質爽脆,陳醋水晶肴肉凍盤,水晶表面層用醋汁醃制,口感很特別,做乜非常出色。✨蟹粉蟹肉千絲豆腐羹吃到蟹的鮮味加上係啖啖蟹膏,豆腐蝦滑。✨清蒸大閘蟹公(1隻)5兩真係好正好大隻🦀,清蒸大閘蟹精華係晒蟹入邊,大閘蟹膏質地好傑身,且香濃💯✨蟹粉蟹肉扒菜苗🦀菜苗炒得很出色,加上啖啖蟹粉蟹肉都非常多,每一啖都食到❤️✨蟹粉小籠包勁多香濃蟹粉汁喺小籠包裏面,回味無窮✨日式海鮮炒飯炒飯炒得很堅韌,雖然我很飽但我堅持吃完整個炒飯,粒粒炒得乾身,配料帶子哈哈墨魚很足料。✨薑茶湯圓好重薑味🥳,一定可以驅逐寒氣

✨龍皇吐霧酒香鮮鮑魚

✨孔門叁彩碟-黑毛豬叉燒 •陳醋水晶肴肉•艷影蝦球
集合左餐廳招牌菜食,每件都非常出色

✨蟹粉蟹肉千絲豆腐羹
吃到蟹的鮮味加上係啖啖蟹膏,豆腐蝦滑。

✨清蒸大閘蟹公(1隻)5兩

✨蟹粉蟹肉扒菜苗🦀
菜苗炒得很出色,加上啖啖蟹粉蟹肉都非常多,每一啖都食到❤️

✨蟹粉小籠包
勁多香濃蟹粉汁喺小籠包裏面,回味無窮

✨日式海鮮炒飯

✨薑茶湯圓
好重薑味🥳,一定可以驅逐寒氣

• 艷影蝦球
  • 黑毛豬叉燒