朋友介紹奧海城有間新開嘅泰國菜,聽講口碑幾好,食完發現名不虛傳!室內環境很舒服,又有泰國風情,而且有露天位,出面掛滿燈飾,淡黃的燈光下既浪漫又舒服。餐牌發現有好多選擇,令人有點三心兩意,樣樣都很想一試,幸好服務員落單時好熱情比意見我們,主動問洗唔洗小辣,服務好又夠晒貼心,講野仲有小小泰國accent 好得意!頭盤:生蝦刺身:presentation幾好大大隻,味道爽甜,好fresh,而且佢有跟兩款sauces,綠色嗰隻又開胃啱晒唔太食得辣嘅朋友!青木瓜沙律:木瓜絲好爽口,而且水吧即叫即整,唔係整好放係度林哂小食:泰式小食拼盤:有蝦餅,魚餅,串燒同埋春卷,蝦餅最好食又夠香,厚身又彈牙,串燒魚餅都幾好,食到少少泰式香料味,很惹味主食:鹽燒鱸魚:本身想試佢個招牌明爐魚可惜賣晒,咁就試吓泰國姐姐推介嘅鹽燒鱸魚,呢個好好食,魚肉好滑又juicy,跟埋泰式酸辣汁囗感一流後尾仲叫咗個炒金邊粉幾好食夠鑊氣,下次會帶屋企人過嚟再試下其他嘢,驚喜係賣單嗰陣仲有泰式甜品送,有西米糕同千層糕,我哋幾個人食到飽每人平均都唔使$200,性價比都幾高!

頭盤:

小食: