2023-08-19 873 瀏覽
心前去咗元朗嘅大榮華食嘢,而家得閒可以寫返篇食評食評!🍽️😋首先,我要講下家鄉腰果小炒王!呢個菜真係好好味啊!腰果香脆,配上各種蔬菜同調味料,口感豐富,味道鮮美!每一口都充滿著家鄉風味,令我回味無窮!🌰🥦🍚接著,紅燒乳鴿!呢個真係傳統中菜嘅經典啊!乳鴿紅燒得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,滲出嚟嘅醬汁令人垂涎欲滴!一啖入口,滋味濃郁,絕對係肉食愛好者嘅最愛!🍗🔥😍唔好忘記海蜇拼燻蹄!呢個組合真係出奇地好食!鮮嫩嘅海蜇同香濃嘅燻蹄肉結合,帶出一種獨特嘅風味!每一口都帶來嘅層次感同口感絕對令人驚艷!🐖🐙🍴大芥菜薑片浸豬膶同栗子三杯雞都係我嘅推介!大芥菜同豬膶嘅搭配好新鮮,帶出一種脆爽嘅口感同豐富嘅味道。栗子三杯雞則是一道結合了鮮嫩雞肉同栗子嘅創意菜式,味道香濃而且有層次感!真係食到嘴爆!🥬🍗🌰最後,話返甜品!奶黃水晶包好正!包子皮晶瑩剔透,內裡嘅奶黃餡香濃滑口,甜而不膩!一啖食落去,真係令人陶醉!絕對係一個完美嘅結束!🥟🥛💛🌟🍽️😍🎉