2018-10-08 38 瀏覽
雖然話Olive係喺大埔超級城,但位置又唔太易搵。如果話喺昌運麥當勞斜對面,咁就好易搵喇!其實門面都好大吓,只係唔係太多途人經過。晚餐set都係百幾蚊,頭盤/湯、主菜、飲品有齊。$48兩隻焗蠔,可以揀芝士煙肉或者白汁菠菜,加左嚟做小食,朋友選擇白汁菠菜焗,夠晒熱辣辣,不過個蠔焗完縮晒水。煙肉薯仔湯有埋牛油法包多士,味道好,但唔夠熱。香煎芝麻吞拿魚配香芒莎莎,大大片,酸酸地幾開胃。紐西蘭西冷扒(八安士)配青胡椒汁,的確係好大塊,牛味出,五成熟,夠腍。香煎三文魚柳配海鮮濃湯,呢個做得好出色。三文魚皮煎得好香脆,魚肉又夠滑。最正係個濃湯,好似龍蝦湯,仲加左大量蜆肉提升鮮味加$28可以選自選甜品一客,即係芝士蛋糕。餐牌有16款口味,不定期更新。但係今日只得三款口味,我地揀左蘋果芝士蛋糕,幾特別,有啲似焗蘋果金寶,面頭脆脆地,入面又有粒粒蘋果肉。荔枝芒果芝士蛋糕好滑好濃芝士味。飲品叫左鮮果茶同熱檸水share,果茶有唔少果肉,果味香,連個火爐仔都好靚架!

其實門面都好大吓,只係唔係太多途人經過。

晚餐set都係百幾蚊,頭盤/湯、主菜、飲品有齊。

煙肉薯仔湯有埋牛油法包多士,味道好,但唔夠熱。

香煎芝麻吞拿魚配香芒莎莎,大大片,酸酸地幾開胃。