2017-04-01 57 瀏覽
難得黎到大坑當然要搵搵好野食,大坑區有好多美味既餐廳,有機會就要黎試試。香草蕃茄麵包前菜先黎一個香味撲鼻既麵包,未食已聞到好香既味道,而且麵包做得十分軟熟,令我愛不惜手,呢間餐廳自己焗制的真是有好高的水準。Grilled US Angus Striploin($358)主角就是本人最喜愛的牛扒,揀了安格斯扒五成熟,牛扒十分厚身,但是牛肉既肉質十分嫩滑,果然食牛扒五成熟是最好的,牛扒外層有一陣陣的炭燒焦香味,加上了廚師特制的燒汁,用刀切開一塊塊加上燒汁再食入口真是鮮嫩的令人食不停口,整塊牛扒十分大,我還分享了一部份給我的朋友,真是味美又抵食。Camomile($38)熱泡的Camomile茶,在食完豐富的大餐後飲番一杯熱茶真是消膩的最好方法,菊花味道甘甘地,可以清洗一下口腔。而味道淡淡清香十分岩在食完飯後飲用。
Grilled US Angus Striploin
Camomile
Camomile($38)
2017-03-22
Grilled US Angus Striploin