2017-05-10 346 瀏覽
整睇個店名就知係食酸辣野,入到去環境幽暗,感覺雖然唔似食酸辣粉,但係又幾有情調喎!仲要播埋純音樂!食物選擇多到影相都影唔曬,配搭又多,最後揀咗個牛筋腩麵,bb辣。先o黎一個前菜-木耳,好爽口,好香麻油,面頭加左啲芝麻,係鹹既,唔係酸既。凍檸茶個賣相都唔錯,篤檸檬支叉真係長度呢,幾特別!牛筋腩嘅配菜主要係榨菜,花生及肉碎,而最主要嘅牛筋腩就有啲令人失望啦!比較硬及鞋口。湯底唔錯,撈埋啲配菜一齊食好香,我點嘅係bb辣,但係已經好辣!未食到一半已經流涕,條脷都麻麻的,好彩有杯凍檸茶中和下。午餐有個甜品,叫紅糖桂花冰粉。係比較稀嘅啫喱,好清甜,食到唔少桂花,估唔到呢個小小嘅甜品咁好食!最後埋單加埋加一服務費是為64蚊,喺銅鑼灣食有咁嘅環境,咁嘅質素,真係好抵!無意間係餐牌發現原來like facebook仲有九折o架!!!

凍檸茶個賣相都唔錯,篤檸檬支叉真係長度呢,幾特別!

2017-05-10