(非會員)
2007-07-12 8 瀏覽
0個日我在旺角做完運動後,老公叫我買嘢返去食。我去咗銀龍,叫咗了兩個餐俾埋錢之後,就係到等。等咗一陣之後,有個0靚仔就扲住一袋問我柯打咗點咩嘢,我講咗之後佢就將0個袋嘢俾我。山長水遠的返咗愉景灣屋企,嗱嗱聲攞嘢出來食,竟發現少咗一個飯。我跟老公都是整天都沒吃什麼的,現在只有一個白飯(而且我是交代要少飯)點食得飽啊?!所以唯有再打電話柯打個pizza來食,無拉拉又使咗一百。過幾日我返銀龍同佢地理論。佢地就承認有疏失,我要求要整張單的錢都退($60),但是佢地就只肯退我那個未俾我的飯的錢($27)。我並不志在0個60蚊。我係條氣唔順。明明俾咗錢,仲要自己咁遠扲返屋企。卒之都係要再叫pizza。我話我的損失點算,佢地竟然話:你的損失我地不負責。服務業說出咁0既說話真令人心淡。這樣的餐廳,下次都係不要去比較好。

所以唯有再打電話柯打個pizza來食,無拉拉又使咗一百。

我並不志在0個60蚊。
我話我的損失點算,佢地竟然話:你的損失我地不負責。

服務業說出咁0既說話真令人心淡。

這樣的餐廳,下次都係不要去比較好。