餐廳: 銀龍茶餐廳
資訊:

餐廳: 銀龍茶餐廳
資訊:

2023-04-07 452 瀏覽
我和家人今晚食宵夜,到銅鑼灣見到龍城茶餐廳很多人,見到呢間銀龍冇人,諗住求其食啲嘢就入去食。點知原來真係好差,唔怪之得冇人食!我哋嗌咗兩個炒粉麵和幾杯飲品,食物一般啦,求其填飽個肚冇要求都OK的,賣相就更加唔得。我哋最後叫咗一碗淨魚蛋,走青。幫我哋落單嘅係一位中年的女士。那碗淨魚蛋來到的時候成碗都有青,咁我老公就話:「我叫咗走青的」,點知幫我地遞餐的較年輕女子,就開口說:「關我乜*事,又唔係我落單」,跟住繼續用粗口鬧我地。我老公當然好嬲,因為都唔係我哋錯,仲要俾佢鬧。我哋梗係話咁都得嘅,那位年輕女子,竟然話:「唔鍾意就唔好喺度食,去隔離龍城囉!」,我見佢咁粗魯,我就叫我老公唔好同佢嘈,因為我哋有小朋友喺度,我唔想我啲小朋友聽到咁多粗言穢語。我哋忍佢,佢仲大大聲話我哋係度扮斯文!我真係唔明,其實冇走青,好少事,佢換過一碗,或者拿走嗰啲青都可以,我唔明佢點解要咁惡鬧我哋,我哋有兩個小朋友係度的!嗰位女子係完全沒有教養,明明係佢哋錯,仲對我哋惡言相向,佢真係好過分!佢旁邊嘅同事職員、經理,包括那位幫我哋落單的中年女子,都冇一個嚟同我哋道歉,由得那位年輕女子不停向我哋發脾氣,我終於明白點解呢間

那碗淨魚蛋來到的時候成碗都有青,咁我老公就話:「我叫咗走青的」,點知幫我地遞餐的較年輕女子,就開口說:「關我乜*事,又唔係我落單」,跟住繼續用粗口鬧我地。我老公當然好嬲,因為都唔係我哋錯,仲要俾佢鬧。我哋梗係話咁都得嘅,那位年輕女子,竟然話:「唔鍾意就唔好喺度食,去隔離龍城囉!」,我見佢咁粗魯,我就叫我老公唔好同佢嘈,因為我哋有小朋友喺度,我唔想我啲小朋友聽到咁多粗言穢語。我哋忍佢,佢仲大大聲話我哋係度扮斯文!我真係唔明,其實冇走青,好少事,佢換過一碗,或者拿走嗰啲青都可以,我唔明佢點解要咁惡鬧我哋,我哋有兩個小朋友係度的!嗰位女子係完全沒有教養,明明係佢哋錯,仲對我哋惡言相向,佢真係好過分!佢旁邊嘅同事職員、經理,包括那位幫我哋落單的中年女子,都冇一個嚟同我哋道歉,由得那位年輕女子不停向我哋發脾氣,我終於明白點解呢間銀龍會冇人幫襯,隔離龍城餐廳夜麻麻,都有咁多人冒雨排隊等,原來係有原因㗎 !

呢間垃圾餐廳,又污糟,職員又冇禮貌,真係千祈唔好幫襯,仲要喺銅鑼灣有咁多遊客嘅地方,真係影衰晒香港!😡
XO醬金菇肥牛炒烏冬
2023-04-01