今晚黎到銅鑼灣搵食, 諗起係鬧市之中的 SOGO附近銅鑼灣地帶商場樓上一間西餐廳記憶中西餐同甜品都好出色. 記得好多年前都食過, 咁就encore 試下啦 我地今日2個人點左 1份小食 1份Main 2杯飲品 同2份甜品💕炸蝦天婦羅配青檸蛋黃醬前菜平時食慣左薯條今次叫點不一樣的炸蝦有6件 , size都幾好的💕香煎帶子黑松露忌廉意粉扁意粉醬汁調得好好味, 意粉很掛汁, 每一啖都能感受到黑松露忌廉味道, 好香濃 正喔💕宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕酸甜的士多啤梨加上濃郁的抹茶, 估唔到兩者既結合令人非常有新鮮感💕燕麥乳酪奶昔呢杯飲品係熱情的經理推介, 感覺味道酸酸甜甜的幾refresh💕比利時朱古力心太軟, 朱古力Mousse配朱古力雪糕又黎到我最鍾意食既心太軟, 切開有流心, wow最特別係玻璃杯中朱古力雪糕之外仲配埋冷凍的Chocolate Mousse 一啖熱辣辣的心太軟, 一啖口感幼滑的ice cream mousse, 非常正的配搭 的確餐廳甜品唔錯, 擺盤都幾日系風💕士多啤梨mochi 梳乎厘pancake配士多啤梨雪糕Pancake 總共有兩塊, 是比較厚身的一大片 頂蓋

炸蝦天婦羅配青檸蛋黃醬
宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
💕宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
燕麥乳酪奶昔
💕燕麥乳酪奶昔
💕比利時朱古力心太軟, 朱古力Mousse配朱古力雪糕
又黎到我最鍾意食既心太軟, 切開有流心, wow
的確餐廳甜品唔錯, 擺盤都幾日系風
💕士多啤梨mochi 梳乎厘pancake配士多啤梨雪糕
Pancake 總共有兩塊, 是比較厚身的一大片
頂蓋封有厚厚的mochi, 呢個係比較獨有少見的, 幾新鮮的搭配
Pancake食落蛋味非常濃郁,伴碟有風乾的士多啤梨碎
重點係實物如圖, 同餐牌個樣真係差唔多架~!

叫左咁多埋單$56x 我覺得都合理

最後不得不讚餐廳服務非常好, 特別係經理. 就算係全店爆滿既情況下都無忽略個別的客人, 不時會幫客人fill 水. 連甜品碟都主動幫客人換, 唔需要客人提出又會推薦menu 給選擇困難的我們. 真係100分既少有服務, 我比10個like