2020-03-31 254 瀏覽
喺呢個艱難嘅時勢下更加要對自己好一點,同朋友決定揀間人相對無咁密集而有質素嘅餐廳,最後一致認為omakase係最好選擇,而呢間網上評分也不錯,決定一試。😋我哋選擇咗一個”金”餐($1,380),再額外點了一款熱食先嚟咗個前菜,有七彩海芋、魚子牛乳豆腐同埋醃魚春,賣相好好而且各有自己既味道同質感,前菜嚟講相當豐富😍冷物 - 凍深海大蝦配螢光魷魚,蝦同魷魚都非常鮮甜彈牙-另外仲有一個鰻魚苗,第一次食覺得好新奇,非常嫩滑而唔會腥,令我更期待之後嘅主角們🥰刺身象拔蚌、赤貝、針魚、中拖羅 - 由味道鮮甜到魚鮮味重都有,而且食材新鮮,非常有質素赤陸魚瀨尿蝦刺身 - 又係第一次食到,師博先醃咗佢令佢甜啲同有酒香,配少少芥末超好味,令人難忘鮮甜金目鯛魚湯 和食 - 油甘魚頭,以香濃醬汁煮成,燒魚掛上醬汁後更吊出魚香,雖然多骨少少,但不減其滋味壽喜燒牛肉鍋 (散叫) - 牛肉質素高,湯底夠濃而且材料豐富,以呢個價錢散叫CP值幾高天婦羅 - 皮薄餡靚,炸粉唔會厚而且食材炸完之後唔會乾身得濟另外仲有一個天婦羅飯,有一大塊天婦羅蔬菜蝦餅配埋炸溫泉蛋,炸完嘅蛋竟然做到流心效果,好impressive壽司 - 春

我哋選擇咗一個”金”餐($1,380),再額外點了一款熱食

冷物 - 凍深海大蝦配螢光魷魚,蝦同魷魚都非常鮮甜彈牙

刺身

赤陸魚

鮮甜金目鯛魚湯

壽司 - 春子鯛同鯖魚 - 相對濃味嘅魚,配咗微酸嘅壽司飯更帶出魚味,唔錯唔錯
一口海膽飯 - 連飯都有處理過既海膽飯,一啖食晒非常滿足

甜品 - 有機綠茶配雪糕及杏仁豆腐配日本蘋果
以omakase set嚟講非常豐富,綠茶味好濃,而杏仁豆腐就奶香幼滑,同朋友食完真係捧住個肚,極豐富!☺️