2015-02-22 6815 瀏覽
鴻福海鮮四季火鍋今次同大伙兒來到紅磡搵食,大家睇左陣Google map,但都係唔識去,最終搭的士哈哈哈。入到去,第一感覺就是環境較簡陋,地方不太整潔,但通常咁既環境,氣氛先好,食物先有驚喜,所以大家都不介意。一坐低,有位姐姐就介紹當日有咩新鮮既食材,我地亦不理價錢地叫左好多好多...炭燒鮑魚一開始我地就燒鮑魚,鮑魚非常新鮮,上枱仲識郁,加上店內提供的醬汁,燒起上來非常香,食落亦彈牙惹味,有陣陣炭燒香氣。另外亦叫左炭燒大蜆,燒到隻蜆開殼後,其實無需加任何調味料已經好好食好新鮮,因為佢有淡淡的海水鹹味,加上炭燒的煙香,令人食指大動!炭燒扇貝扇貝上枱時亦是非常新鮮,size都幾大,店內姐姐教我們加少少辣汁或醬油上去燒,食起黎更吸引惹味!果然,扇貝一咬下去非常鮮嫩可口,醬油香味亦在互相揮映。

鴻福海鮮四季火鍋
炭燒鮑魚