Nonsense

餐廳: Nonsense
資訊:

2020-03-29 176 瀏覽
.唔知有冇followers係住喺土瓜灣附近㗎呢?今次帶大家去食一間fusion菜嘅餐廳,感覺佢哋唔係開業好耐,但係對食材同食物嘅質素都好有要求👍🏻.避風塘日本小茄子($58)• 港式避風塘嘅蒜香令到日本茄子好惹味,因為茄子🍆比較細小,所以可以一啖食晒,唔會覺得熱氣。.日本油甘魚鮫($88)• 魚鮫嘅肉質超級嫩滑,仲要係啖啖肉,無乜骨。不過魚皮唔係我鐘意果種乾脆質地,加少少檸檬仲好味。.澳洲和牛封門柳($258)• 店員話用左M5澳洲和牛,封門柳係橫膈膜嘅肌肉,每一隻牛得一條,所以較為罕有。肉味好濃帶甜味,口感好嫩,一啲根都無,真係好好味🙈.黑毛豬肋肉日式煲仔飯($168)• 呢個係另一個驚喜,黑毛豬肋肉夠爽口唔韌,煲仔飯嘅飯改用咗珍珠米,肉汁同珍珠米混和一體,窩蛋令豬肉更滑🤪最估唔到嘅係,佢保留左煲仔飯嘅精髓,就係個飯焦🤤真係好值得一試。.Lychee Berry Calpis($58)• 荔枝味好香,冇做到死甜嘅效果,好飲。.Okinawa Black Sugar Milk($58)• 本身以為係甜品,原來係一杯黑糖珍珠奶茶,有得飲又有視覺效果👍🏻.餐名:以上價錢:$757評分:8

避風塘日本小茄子

日本油甘魚鮫

黑毛豬肋肉日式煲仔飯

Lychee Berry Calpis

Okinawa Black Sugar Milk

餐名:以上
價錢:$757
評分:8.5/10
餐廳:Nonsense (土瓜灣)
地址:土瓜灣北帝街143-155號順輝大廈地下4號舖
避風塘日本小茄子