2017-01-19 1982 瀏覽
今晚約左屋企人同親戚食團年飯 , 之前屋企人話book左旺角金雞廣場海港 , 但同老公去到點解找了很久都見唔到海港呢, 原來它們改左名叫"真味鮮廚" , 招牌都有好細隻字寫住海港 , 上到去地方不大 , 每張檯與每張檯之間非常擠逼 , 坐低之後同附近的檯簡直係零距離 , 所以坐得非常之不舒服. 我們之前訂左個$1698超值全包宴 , 可能係多人訂位食團年飯 , 電話訂位時話要早幾日上去俾左兩佰蚊訂金先鴻運金豬全體 --- 一定係已經燒左好耐 , 凍冰冰 , 皮唔脆 , 肉略為硬上湯蟹肉蝦球伊麵--- 味道ok , 蝦球好爽 , 不過伊麵太淋同埋我好似冇食到蟹肉花膠螺頭湯--- 好多花膠同螺肉 , 仲有雞腳, 足料 , 湯頭味濃白玉菇浸豆苗招牌燒鵝皇 --- 個皮唔脆 , 太um , 肉硬 , 同有d咸鮮百合秋葵炒蚌柳檸檬炸蝦餅--- 炸得香脆 , 但食落冇乜蝦味 , 中間果碟我其實唔知係咩 , 冇試清蒸沙巴龍躉--- 蒸的時間剛好 , 魚肉滑臘味糯米飯--- 炒得夠味 , 但淋左d歡樂大蟠桃--- 有奶皇同蓮容 , 味道不太甜 , 適中南瓜露總括黎講以呢個價錢有這樣的質素是還可以的
白玉菇浸豆苗
鮮百合秋葵炒蚌柳
清蒸沙巴龍躉--- 蒸的時間剛好 , 魚肉滑
臘味糯米飯--- 炒得夠味 , 但淋左d
歡樂大蟠桃--- 有奶皇同蓮容 , 味道不太甜 , 適中
南瓜露

總括黎講以呢個價錢有這樣的質素是還可以的