整體來講,餐廳食物質素唔錯,價錢可接受唔太貴,海港城嘅餐廳之中算抵食,特別推薦 「擔擔麵」、「東坡肉」👍🏽小籠包:即包,皮簿餡多,咬落啖啖肉汁,味道好食,不過無驚喜蘿蔔絲酥餅:酥皮鬆脆,內餡足料多蘿蔔,咬落有汁唔會太乾,不過酥皮唔夠香,餡嘅味道好淡,算合格但不推薦口水雞(+$10轉雞脾):原價$85另加左$10轉雞髀,但只有面頭係雞髀,全部雞胸鋪底,感覺唔抵。味道普通,香味唔夠,不過夠辣,雞肉唔夠滑,不推薦東坡肉:功夫菜黎講算價錢唔貴、幾抵食、性價比都算高👍🏽 味道香甜,肉質嫩滑,半肥半瘦完全唔肥漏,值得推薦✨擔擔麵:餐廳最推薦菜式✨大大碗,麵質有咬口,湯底味道香濃十分濃厚,啖啖花生同芝麻香味,必食之選👍🏽鱔糊炒麵:平平無奇嘅一個炒麵,味道ok小小甜同咸,鱔魚唔爽無鮮味,麵質就幾好酸菜魚:湯底清甜但唔夠酸味同辣味,桂花魚片十分爽脆,但欠魚味,有啲仲食到魚腥味,配扁薯粉但口感差,不煙韌無咬口內容易斷,完全唔似食薯粉,不合格不推薦👎🏽

小籠包

小籠包:
即包,皮簿餡多,咬落啖啖肉汁,味道好食,不過無驚喜

蘿蔔絲酥餅

蘿蔔絲酥餅:

口水雞(+$10轉雞髀)

口水雞(+$10轉雞脾):

東坡肉