屋企人生日,又有藉口追星。不過實在比米芝蓮2星推到期望太高,有啲覺得不外如是。 今次嚟食午市,呢間中菜廳喺酒店嘅102樓,用落地大玻璃做窗,天氣好都幾靚,不過就算天氣唔好有啲自然光都幾舒服。裝修有中華風但又至於超傳統,環境非常唔錯。 我哋叫點心為主,好幾款都係推介菜式。但食完真係比唔出咩食評,只係可以講唔錯,但冇乜亮點,轉個頭就已經唔記得係咩味。 唯獨炸釀鮮蟹蓋真係值星星,侍應介紹係用咗阿拉斯加蟹同埋越南肉蟹拆肉,蟹肉份量非常非常多,亦都爽口鮮甜,加少少喼汁提味更加正👍🏻😋 另外蜜燒西班牙黑豚肉叉燒都唔錯,唔算好肥但肉好腍,有肉汁,調味亦適中 酥皮蛋撻係最失望,50幾蚊一個,但酥皮同餡都冇任何特別,外面啲餅店有更加多又平又好食嘅選擇!☹️ 有一點唔係好關間餐廳事,但都間接令到我哋食得冇咁enjoy,就係佢好多招牌菜都係煎炸焗類熱氣嘢,食食下就覺得滯,大家叫嘢食可以留意下 最後講埋米芝蓮都好重視嘅服務,都係合格但冇亮點,要做嘅嘢大致做足,但有時加茶都頗慢。結論:呢間中菜廳以星級奢華定位嚟講,各方面都有好多進步空間🤨*****多quota評價:😐Quota正常用(🤮<☹️<😐&

炸釀鮮蟹蓋

*****
多quota評價:😐Quota正常用
(🤮<☹️<😐<😋<🤤)
炸釀鮮蟹蓋
  • 蜜燒西班牙黑豚肉叉燒