又嚟到觀塘覓食,今次揀咗間好近巴士站嘅餐廳,非常方便。餐廳裝修好靚,適合知己朋友嚟食野打卡📷。雖然價錢偏貴,但慶幸食物質素算幾高,而且午餐相對抵食,過到心理個關😳。特別欣賞佢哋餐牌,有標明含奶製品/堅果等,考慮到有食物敏感客人嘅需要,抵讚👍-💛煙燻豬豬卡邦尼 $120卡邦尼主打不含忌廉,用上自家調配嘅新鮮蛋汁,含有生鷄蛋同芝士🧀,出嚟效果好特別,個人非常鍾意😚。雖然唔用忌廉,意粉食落都好濃滑,加上黑胡椒同芝士脆片點綴,味道更豐富同惹味。煙燻豬豬微甜,有啲似美真香嘅豬肉乾(好食嘅版本🤣),另外都有加入普通煙肉,令到依款卡邦尼更出色,好味😋-午餐限定 +$20 配飲品一杯💛熱桂圓紅棗杞子花茶 不得不讚花茶👍,用上真材實料嘅茶包浸泡,充滿香氣🍵。而且餐廳亦提供加熱水服務,可以反覆沖泡,鍾意飲花茶嘅我表示開心💛-回頭推介度:4/5 食物質素:5/5餐廳環境:5/5
煙燻豬豬卡邦尼
💛煙燻豬豬卡邦尼 $120