2016-11-22 1188 瀏覽
朋友生日想試下觀塘工廈嘅餐廳,見食評唔錯,一於試下!我地一行4人,叫咗一款沙律,一個set dinner,2款主菜同2個小食。叫嘅食物款式已經係最common 唔會難食得去邊嘅款式首先係set dinner 嘅頭盤 湯 同 餐包之後就到散叫嘅食物。凱薩沙律: 好難唔好食 但菜不新鮮 加上醬汁味道奇怪 不推薦 一般炸物夠熱 其實已經好好味 可惜今次叫嘅 炸雞軟骨 及 炸軟殼蟹 都有點失望到主菜: 黑毛豬味道普通;羊鞍重羊味 但以$188價錢 其他餐廳嘅羊鞍味道更好(不喜歡食羊的朋友 千萬別叫這道菜); 帶子意大利飯味道比較最為好味由於有自攜蛋糕 所以只食咗跟餐嘅甜品 不過不失但蛋糕上枱時 上面嘅慕士係溶緊!!!! 摸一摸蛋糕 係唔凍嘅 其實有無幫客雪住個cake? 唔係個蛋糕溶到咁 都無諗住寫呢篇食評!!!加上餐廳其中一位女侍應服務態度尤其差劣 配菜未食完 就已經急急收碟 本身和朋友暢談中 都被中斷 還以不友善態度詢問選擇邊款甜品!!其實餐廳環境唔錯 但食物質素及某位侍應態度有待改善! 無理由我俾$200 係為咗食個好味嘅餐包㗎嘛!
朋友生日想試下觀塘工廈嘅餐廳,見食評唔錯,一於試下!

叫嘅食物款式已經係最common 唔會難食得去邊嘅款式

首先係set dinner 嘅頭盤 湯 同 餐包
Set  Dinner's  starter
Set  Dinner's  soup
餐包
之後就到散叫嘅食物。

Caesar Salat
炸雞軟骨
炸軟殻蟹
Set  Dinner  (黑毛豬鞍)
羊鞍配紅酒燒汁
帶子意大利飯