本來平時只係睇 無出個post 今日忍唔住要出希望救到大家 我寧願唔食 以後都唔會再去呢間餐廳搬左黎大角咀都有六年。開頭見屋企樓下有間好光好大既茶記。本人對茶記要求無乜特別 始終明白一分價錢一分貨 茶記只係填飽個肚既餐廳 食左幾年好正常無特別 之後過左幾年。可能疫情關係 佢大鋪轉細鋪 我都依舊有去食野。但轉左鋪之後 餐廳工作人員服務其差 食物質素唔多講(明白茶記唔通要有酒店質素咩)但份量可否正常啲。 講返正題 兩個人去食叫左個雪菜肉絲米粉 火腿炒旦 凍檸茶我就叫 五香肉丁雞翼太陽蛋出前一丁 熱咖啡 個雪菜米叫左5秒即到(絕對無吹水) 個米粉硬既 雪菜凍既 好明顯係整定加湯落餸就出 炒旦野飲正常我個麵啲肉丁得三粒 仲要有粒得半粒 肉丁本身都細粒 仲要得半粒(好似仲要加錢)我就問下個員工 係咪不嬲都係咁 但理都唔理我 仲好似不屑我咁之後到我個麵都食完 杯咖啡都未黎 就問員工 個答案係無杯 要等其他杯收左先有得出我一聽到火都黎埋 都算數 我忍你 就轉凍咖啡 個員工就改單加錢問題 又攪左幾分鐘 想飲杯野都咁辛苦叫個辣椒油 入面無渣 好明顯係比人bug晒又無補給我只係想正正經經咁食一個正常早餐

本來平時只係睇 無出個post 今日忍唔住要出
希望救到大家 我寧願唔食 以後都唔會再去呢間餐廳

講返正題 兩個人去食
叫左個雪菜肉絲米粉 火腿炒旦 凍檸茶
我就叫 五香肉丁雞翼太陽蛋出前一丁 熱咖啡

想飲杯野都咁辛苦
叫個辣椒油 入面無渣 好明顯係比人bug晒又無補給
我只係想正正經經咁食一個正常早餐啫 點知食到一肚氣
總之結論係。如果你想受氣 難食而份量又小既就去啦
我就決定以後唔去
希望睇到既你 唔好去 救到一個得一個