2022-07-03 1425 瀏覽
我好少帶現金出街 , 我問佢有冇得支付寶佢話網上落單先有 。 跟住我現金得40蚊 。 而我張單係42蚊 。 佢話由佢啦下次先畀 。 我心諗我係經過返工先至幫襯你所以我即刻去咗中銀撳返錢畀佢 。 所以呢間嘢都算有人情味 。呢個係佢啲小食同嘢飲同早餐嘅餐牌好香椰奶味 。 佢用左好多香料 。 例如 芫茜啦蔥啦蒜頭既 , 所以成碗野雖然唔算得上好正宗 。 但都冇話好難食既 。好多人食東南亞既野都係想食辣既 , 而佢個辣度方面唔食得辣既朋友仔應該食到掛 。 因為佢又未去到譚仔中辣 。 但佢個辣係慢黎快走既 。至於佢個綠茶有d似大x活或者大x樂果d 。 因為好微嘅茶味又有少少甜味咁 。街市嚟講有座位已經好好啦 , 佢仲貼心到分開一個格一個人 。 同埋座位上面有調味品有筷子有匙羹 , 所以服務員好忙嘅時候都唔緊要 。

呢個係佢啲小食同嘢飲同早餐嘅餐牌