餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

1K
2023-11-20 3053 瀏覽
天氣都凍就特別想攝取更多卡路里呢個天氣食自助餐就perfect! 前排食過just centric 嘅buffet已經覺得好高質同樣係Hyatt 旗下嘅沙田Hyatt dinner buffet同樣高質款式多得黎又唔會太普通 反而好多菜式都比較少見又有特色 海鮮區好多款海鮮都有齊龍蝦 l 長腳蟹 l 帶子 l 蟹鉗 l 蝦 海鮮都好新鮮而且肉質彈牙刺身 & 壽司刺身每款都好厚切又鮮甜最有驚喜反而係壽司壽司款式都幾多而且有各款卷物我自己最鍾意係以帶子l 甜蝦 l 三文魚籽製嘅壽司卷 鮮味好突出又甘甜沙律 & 冷盤以原個芝士混合羅馬生菜嘅凱撒沙律芝士味好香濃 生菜爽脆充滿水份冷盤亦有各款芝士及ham Highlight item係dinner buffet唔同時段會推出一d精選iteams 職員仲會好貼心咁提示每位客人炭烤斧頭牛扒牛排肉粉嫩 肉質都好嫩腍咬入口充滿肉汁 又唔會過膩仲可以配搭即場燒嘅有機蔬菜即製牛小排配海膽醬小牛排配上海膽醬同魚子醬超豪華牛小排肉質好腍 就算全熟都同樣軟腍入口帶住濃郁牛脂香 亦帶住海膽同魚子醬嘅鮮味焗鱈魚、茴香、茴香酒忌廉汁以焗紙包住鱈魚。忌廉汁。香料鱈魚肉質
天氣都凍就特別想攝取更多卡路里
呢個天氣食自助餐就perfect!
款式多得黎又唔會太普通 反而好多菜式都比較少見又有特色

即製牛小排配海膽醬
小牛排配上海膽醬同魚子醬超豪華
牛小排肉質好腍 就算全熟都同樣軟腍
入口帶住濃郁牛脂香 亦帶住海膽同魚子醬嘅鮮味

焗鱈魚、茴香、茴香酒忌廉汁
以焗紙包住鱈魚。忌廉汁。香料
鱈魚肉質結實又滑 魚肉甘甜
配上creamy忌廉汁好香

焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬
平時焗薯就食得多
但焗牛油果真係幾新鮮