2023-12-02 149 瀏覽
嚟到和民居食屋,真係有種溫馨嘅感覺,見到啲平日所熟悉嘅日式小食,簡直開心到喊出嚟。🥢今次我揀咗個石燒牛肉飯,石鍋嗰種嘭嘭聲真係勁正!牛肉片滑溜,食落去香口得滯,啲米飯又香又腍,同埋啲辣椒碎令味道更加生動。飲品部分,我試咗杯青茶,清新得嚟又解渴,飲完心情大好。另外一個朋友點咗個拉麵,啲湯底味深韻長,飲一啖湯,暖笠笠真係好滿足。啲麵條彈牙嘅,同啲叉燒肉又香又嫩,食得出係用心炮製嘅。最後,我地又加咗啲小食,一份日式炸雞同海苔馬鈴薯絲。炸雞外脆裡嫩,咬落去啲雞肉多汁得嚟又惹味;馬鈴薯絲香脆加上海苔嘅鮮味,簡直係絕配!總括來講,今次嘅體驗就係質素穩定,食物美味,令人心情好到飛起。下次仲想帶埋其他朋友嚟試吓佢哋嘅其他招牌菜式。😋👍👌