2009-05-18 40 瀏覽
一直都有睇開openrice, 見到好多食評都讚呢度唔錯, 而且最近做緊"和味一番~爐端燒", 所以今次我地決定去呢度食野喇一開始我地就食生蠔, 長腳蟹, 青口, 龍蝦仔,魚生刺身 ...呢d冷盤先~生蠔幾新鮮呀, 我地各食左半打呀~!!不過, 佢話青口有d唔新鮮, 所以我就無食~魚生刺身就比較少款d, 只有三文魚, 吞拿魚, 八爪魚 同唔知咩魚(奇怪的魚)。仲有其他冷盤架(例如: 大蝦, 冷面, 沙律, 壽司等等..)不過我地無咩興趣, 因為我地要留肚食其他好野心急既我, 唔等佢就一支箭衝左出去攞熱盤食lu~熱盤有湯, 粥, 竹筒鰻魚飯, 天婦羅, 炸物, 牛, 羊排, 硯(呢個硯好似係用藥膳煮架)....值得一讚-->"地獄翡翠螺"!!我唔食辣架, 但都忍唔住食左半打呀~正!!!至於串燒我地就食左燒鰻魚, 多春魚.... 仲有美味既帆立貝!!好喇~終於到我至愛既甜品!!不過唔多蛋糕款囉,唔知係唔係我太遲出去呢/__\提拉米蘇, 綠茶紅豆卷, cheese cake....不過都有好多杯好得意既果凍, 都唔錯既!!另外, 有綠茶味窩夫, 梳乎厘同朱古力噴泉, 一般啦!!最後,
一直都有睇開openrice, 見到好多食評都讚呢度唔錯

不過我地無咩興趣, 因為我地要留肚食其他好野

心急既我, 唔等佢就一支箭衝左出去攞熱盤食lu~

另外, 有綠茶味窩夫, 梳乎厘同朱古力噴泉, 一般啦!!
最後, 我地食左MOVENPICK雪糕做呢餐既結尾~

我地兩個由頭食到尾, 爽~!!

飲品有橙汁,金桔檸檬,餐茶任飲~!!由於我地已經好飽喇, 好多野食我地都無試

總括黎講, 呢餐我地都好滿意^___^

最後最後, 我地要多謝openrice, 因為我地係用左coupon, 所以平左~
thank you~!!
生蠔+長腳蟹
地獄翡翠螺 + 硯