啱啱去咗韓宮諗住食晏,全部樓面都係講鄉下話的內地大媽,入到去冇人量體溫,想坐開D又話大檯要留比8人坐,乜吾系最多坐4人架咩。最大鑊系準備叫嘢時,忽然有條內地大媽响廚房走出來,完全冇帶口罩,同樓面另一個內地大媽吾知系嗌交定理論,頂,全程冇帶口罩在噴囗水,然後佢又走入廚房繼續吾帶口罩响度自說自話,然後我望一望㕑房里面,嘩,里面D大媽全部都冇帶回罩,對住D食材同碗碟,邊講邊做。有冇攪Q錯呀,而家乜嘢時勢呀!真係忍吾住,己經平日盡量吾出街食,難得星期日,諗住出去食少少野,竟然有D咁嘅員工同餐廳,即刻起身問候完佢地全家後即閃,以後送錢送車送樓都吾會再幫襯。我揾吾到可投訴的電話,如任何朋友有途徑或電話對這情況向衛生署作出投訴,請告之。盡早通知食衛,因為他這樣整間餐廳受感染的風險系好高好高。大家可以去確認一下,如你們都見到同一情況,請廣傳。