2016-11-05 200 瀏覽
同朋友們打完邊爐未見夠 😂 通常都會食埋個甜品才是「完美晚餐」,而食甜品我們最喜歡去的老地方就是黑布街,貪這邊多特式甜品鋪! 未行到黑布街見到店內有很多人幫襯,個店名又幾得意,希望不會食到咀藐藐😌以傳統的港式糖水做主打,再加西式創新元素,中西合壁,款式都幾多,有班戟,湯丸,紅豆沙,綠豆沙,馬蹄露,黑糯米,布甸,香蕉船,連綿綿冰都有,總有一款岩你口味🙌叫左黃金島,內有火龍果,芒果,黑珍珠,金柚,仲有芒果布甸,面頭再淋上芒果汁!咦,我個布甸呢? 原來沉係底😝賣相稱不上好看,黃金島是以芒果為主的甜品,加入火龍果粒,芒果粒等水果,黑珍珠同金柚配搭得不錯,黑珍珠有咬口,芒果布甸不太甜,滑滑溜溜我鍾意😋 整體算是中規中矩,偶然想食港式糖水都可以一試,但注意舖頭不大,座位偏窄坐得不太舒服!
咦,我個布甸呢? 原來沉係底😝