2024-03-01 16 瀏覽
呢間餐廳幾有西餐氛圍,燈光略為昏暗,播住柔和動聽嘅音樂,酒吧枱上小飾物嘅擺設襯托出西方嘅風格,同自己嘅另一半得閒過嚟撐吓枱腳都唔錯!不過如果平日夜晚嚟嘅話都最好先訂枱,因為人流都比較多~✎ 香料牛油烤春雞伴印度香飯飯粒粒乾身,飯與飯之間飄散住印度香料味,味道相對較濃,但係係惹味嗰種˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵春雞嘅肉質對比出面其他餐廳相對較軟嫩,亦幾大隻~而春雞嘅醬料似乎加咗牛油,牛油作為調味元素真係一流~令到整碟更加香口。份量亦算大份!✎ 自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉蝦質感爽口新鮮 ,意粉少少creamy,偏水啲 ,不過都好好味,少少辣~✎ 咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕甜苦交疊,口感幼滑,層與層之間超鬆化!而香草雪糕表面好似加咗焦糖醬,味道更香甜同時多變,唔會齋係香草味咁dry ~✎ 70%比利時鮮奶朱古力微苦,伴隨住淡淡奶香,飲落有種食緊比利時朱古力嘅感覺⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎

✎ 香料牛油烤春雞伴印度香飯

✎ 自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉