2023-12-18 52 瀏覽
嚟到這間餐廳,就係要試吓啲地道東歐菜!一落坐,就覺得東歐港食的溫馨招呼我。第一輪,係俄國雜錦沙律,顏色繽紛,好似彩虹咁,各種配料錯落有致,視覺同味覺都好滿足。沙律醬酸香開胃,啲蔬菜好新鮮,啱晒愛清爽食法嘅你!跟住,來咗碗俄國牛羊肉湯,喺寒冷嘅日子裡啱晒暖笠笠。湯底酸酸地,帶咗啲異域風情,牛羊肉大塊來料,傾心製作嘅感覺真係嚟咗!肉質腍滑,啖啖有嚼勁。點嗰牛肝餃子,真係開眼界!仿佛一滴都唔想浪費嘅滿滿餃子,Q彈嘅外皮包住鮮味嘅牛肝餡料,食落比較乾,但沾上酸忌廉就話晒曲線救國,滋味層次分明。最瞓底卡嘅就係招牌芝士牛脷盅,芝士拉絲滿滿,入口就感受到濃郁奶香,令人忍唔住一口接一口。每次都好似一啖幸福嘅美味,既滿足又齋舒服。食完呢餐,心情都好似去咗一轉東歐咁,實在難忘!🍽️🌍🎉

食完呢餐,心情都好似去咗一轉東歐咁,實在難忘!🍽️🌍🎉