餐廳: 娑羅婆納印度素餐廳
資訊:

2023-05-11 26 瀏覽
第一次食印度菜覺得每樣嘢食嘅口味都好特別唔係平時食到嘅味道冇想像中咁重口味👍🏻***🥢印度脆米球 $55配有一小瓶青色嘅汁食法係將汁倒入脆米殼波波我有啲貪心 第一粒倒左好多汁入去一入口被佢嘅辣嗆了一下😂波波內有少少薯泥洋蔥等加左青色汁酸中帶辣幾開胃***🥢香料薯仔煎餅 $60煎餅夾有薯泥餡😍熱辣辣好好食一上枱要快啲食因為餅皮好快變淋😗配有三款醬汁一款係蕃茄味辣醬一款texture似豆渣 但係唔知係咩味😗一款味道少少酸 都係食唔出係咩😂覺得煎餅點最後一款最好食😗***🥢辣椒炒芝士 $88味道似平時食開嘅中式炒點配料有洋蔥同青椒應該有用辣醬炒不過冇乜辣味覺得唔錯***🥢玫瑰甜丸子 $48呢款甜品係熱食醬汁好甜啱哂螞蟻人丸子嘅質感好特別 唔係好識形容有啲似發酵未完成嘅麵團(?)😂未達到鬆軟然後有啲實嘅口感不過係好食嘅!***🥢印度番紅花杏仁雪糕 $48杏仁雪糕嘅口感幾有層次外層似沙冰咬到芯位又有啲軟鳥結糖感覺雪糕越溶杏仁味越出😗***🥢瑪莎拉鹹奶昔 $35呢杯飲品好唔好飲真係好睇個人口味味道係脆米球青色汁嘅唔辣版😂超級特別🤣***🥢芒果奶昔 $35感覺似新鮮打起唔會好甜唔錯👍🏻
第一次食印度菜
覺得每樣嘢食嘅口味都好特別