餐廳: 豫園
資訊:

餐廳: 豫園
資訊:

2021-02-28 2487 瀏覽
銅鑼灣vPoint 26/F~豫園~味道都唔錯,服務就一般,應該唔會再嚟過幫襯🤪食物❤️❤️❤️紅燒大排翅❤️湯唔夠熱,金華火腿味唔夠濃,以前去新同樂同天官翅果啲好食好多🙄🙄🙄一碟過❤️❤️❤️脆皮素鵝滇江肴肉紹興醉雞香干馬蘭頭四起烤麩富貴雙方❤️❤️❤️同出面果啲一樣,間間差唔多,味道正常鮮松茸火腿豬腱雞腳燉螺頭湯❤️❤️❤️❤️幾好味,我喜歡清炒蝦仁❤️❤️啲蝦好細粒,同埋好油,麻麻地惹味豬全骨❤️❤️❤️還可以,夠淋,味道ok濃湯津白❤️❤️❤️無乜特別,正正常常醬油雞蛋炒飯❤️❤️❤️其實呢個幾好味好多蛋絲,不過已經飽,食唔晒豆沙鍋餅❤️❤️夠薄不過無乜餡,有啲乾份量❤️❤️❤️❤️套餐嚟,除咗個翅,幾飽環境❤️❤️❤️❤️個位都舒服,轉咗位之後😌服務❤️(因為有小插曲)成間鋪得20張枱左右,係電視機後面張枱唔想開比人話驚睇唔到咁多想將果9枱客迫晒係附近,中間啲枱未有人,叫我坐中間,我想坐邊邊,佢就明明有窗口位都叫咗我另一邊,我見到前面有另一張窗口位,佢答我有人book咗。(其實我都5日前訂咗枱點解要我坐walk-in 位?可能全部人都有訂掛,算)問題嚟喇,3分鐘後有個入嚟行入去入面仲有張窗口位,佢哋問可唔可以坐呢度,另外個侍應答佢「都得嘅」,佢哋

食物❤️❤️❤️

紹興醉雞
香干馬蘭頭
四起烤麩

富貴雙方❤️❤️❤️
同出面果啲一樣,間間差唔多,味道正常
鮮松茸火腿豬腱雞腳燉螺頭湯❤️❤️❤️❤️
幾好味,我喜歡
清炒蝦仁❤️❤️
啲蝦好細粒,同埋好油,麻麻地

惹味豬全骨❤️❤️❤️
還可以,夠淋,味道ok

濃湯津白❤️❤️❤️
無乜特別,正正常常

醬油雞蛋炒飯❤️❤️❤️
其實呢個幾好味好多蛋絲,不過已經飽,食唔晒

豆沙鍋餅❤️❤️
夠薄不過無乜餡,有啲乾

份量❤️❤️❤️❤️
套餐嚟,除咗個翅,幾飽

環境❤️❤️❤️❤️
個位都舒服,轉咗位之後😌

服務❤️(因為有小插曲)
問題嚟喇,3分鐘後有個入嚟行入去入面仲有張窗口位,佢哋問可唔可以坐呢度,另外個侍應答佢「都得嘅」,佢哋就坐咗去果邊。
我聽到就諗「即係我連walk-in 都不如,咁我點解要book枱」我問番都得嘅,都得嘅話要問番前枱(由頭到尾得兩個侍應,前咩枱呀🤣)帶我入嚟果個見我望住佢,就行埋嚟問有咩幫到我,講完佢就比我坐番窗口位。

價格
餐前小食$25
商務套餐$398兩位起 $796
紅燒大排翅(位)$528
茶芥(位)$18x2 $36

總數$1524

總結:一開始有不被尊重嘅感覺,之後成晚7點後入嚟得兩枱,第二枱好似係熟客,幾張枱啲人都識得,侍應叫佢乜太。
埋單後覺得係幫襯嘅人大部份都40幾至60幾,可能我打扮得唔太成熟被岐視掛。但除咗呢個插曲其他方面都ok嘅,商務套餐唔洗諗又每樣都有啲,係呢個價錢可以係其他連鎖式餐廳買到一樣嘅味道更好嘅服務同平啲,景觀算開揚但對住個維港無嘢遮價錢差唔多又好食過佢嘅都好多,所以唔會再嚟,留番熟客幫襯。

#hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfood #hkfoodie_life_港島綫 #hkfoodieyiki #hkfoodieblogger #豫園 #vpoint

脆素鵝肴肉醉雞馬蘭頭烤麩
富貴雙方