2018-01-07 1371 瀏覽
之前都有聽過稻菊 呢個品牌專同五星級酒店 掛鉤 應該都係走高級路線 而且應該注重服務品質 所以今次朋友生日 book唔到原本想食嘅米芝蓮二星 就醒起不如book下呢間啦 應該都唔會差得去邊 結果只可以說強差人意 非常失望的一餐 一行七人 失望而回 只要有酒飲就高興嘅我們 竟然今晚無一盡興 我哋今晚食teppanyaki 被安排坐喺其中一間比較大嘅teppanyaki房 我哋四人先到坐低冇耐 人都未齊 嘢食都未叫 廚師竟然已經入嚟開始炒嘢食 然後成晚喺我哋面前位置不停煮嘢食 出畀出面其他枱嘅客人 我哋坐低咗好耐 完全冇人serve 我哋要自己出去叫人幫我哋落單 drink list都唔畀 要問先至有 連廚師都忍唔住要離開teppan-yaki位置 出去幫我哋叫人落單唔記客人嘅位置 每人套餐菜式有不同 出菜出錯曬畀我哋每個人 仲要侍應捧住啲餸有如大排檔咁問我哋邊個叫咗乜餐食完嘅碟唔收 我哋食完嘅碟要一碟一碟疊曬喺面前先有位食 我哋今餐食嘢都唔算差 但係服務質素真係令我哋唔會想再返嚟 千六蚊一位嘅晚膳得到嘅服務唔應該係68蚊嘅價位嘅服務相同I think a commercialized

食完嘅碟唔收 我哋食完嘅碟要一碟一碟疊曬喺面前先有位食

I think a commercialized restaurant aims u to bring u taste that is relevant to the price. whereas a sophisticated restaurant will look to bring you a total meal experience from the moment u walk in to the moment u see the server, to every details that can impact the customer's meal experience. with these interpretation in mind, I would say Inagiku is an over-commercialized restaurant who aims to keep their revenues without too much concerns of customer experiences.

2018-01-06
生日