2015-10-16 505 瀏覽
返完半日工,諗住去旺角行下街前搵到呢間所謂既冰室試下。室內既裝修幾西式,我地2個人揀左想坐得舒服d既4人卡位坐,waiter即刻行過黎話繁忙時間,可唔可以打橫坐,因為隨時有機會會有人搭檯! 好呀,無問題,瞭解 ! 之後,因為有4位客人,另一位服務態度較好既waiter請我地換張較窄既檯,我都ok ! 只不過,後來分別有2 pair, 都係二人行既女士入黎,佢地都唔使打橫坐,又唔使掉位囉,點解可以咁唔公平既?至於食物方面,面包唔夠熱,忌廉湯同羅宋湯正常無特別。呢款白酒蜆肉忌廉白煎龍利柳薯菜一般。龍脷柳煎到有d窿,不過都幾大塊且多忌廉汁。由於薯條墊左底,俾主菜壓住,唔脆之餘仲有少少韌,最唔明既係隔離果一大灘蕃茄醬囉,點解唔分開上呢,搞到白汁同茄醬撈埋一齊,想點呢?係咪怕要洗多個碟仔?朋友叫左個忌廉汁白菌焗鮮三文魚粒飯,同樣夠多汁,份量足,但係味道同樣一般無驚喜,兼且d三文魚粒好多魚骨囉 受到唔公平對待,不但坐得唔舒服,食物又一般,仲要加一,係咁食茶餐廳好過喇
返完半日工,諗住去旺角行下街前搵到呢間所謂既冰室試下。
至於食物方面,面包唔夠熱,忌廉湯同羅宋湯正常無特別。
白酒蜆肉忌廉白煎龍利柳
忌廉汁白菌焗鮮三文魚粒飯