餐廳: 南海一號
資訊:

2024-01-01 2104 瀏覽
哇嘩⭐,今日行過一間餐廳,絕對係我心目中嘅粵菜好去處!入面嘅金錢雞真係吸晒我啲眼球,每一啖都多汁到喊出嚟😭,肉質嫩滑得嚟香氣撲鼻,真係正到冇得輸!接住話嗮廣式燒鵝,酥皮脆爽甩甩地,啖啖肉香,淋啲梅子醬上去,酸甜開胃,食完個口久久都仲係噏得住,食嘅時候滿滿嘅滿足感,啱晒我呢啲嘴刁嘅食客。海鮮愛好者絕對唔可以錯過佢地嘅清蒸海斑,呢道菜真係新鮮,魚肉滑溜,清甜,梗係要食晒個汁,每一啖都有海洋嘅鮮味,飲啖酒嘅話就仲perfect!睇喺紅燒肉呢道菜,有種回到唐朝嘅feel掛🏮!肥瘦相間,軟糯嘅肉汁喺口裏化開,每一啖都係深層嘅滿足。跟住上嚟嘅會是佢地招牌嘅玫瑰豉油雞,今次食,肉質真係又滑又嫩,完美咁吸收咗每粒豉油嘅精髓,層次分明。最後,甜品就黎喇,杏仁豆腐既香甜既滑,入口即化,清新口感完美收尾!總括嚟講,今次食飯體驗,真係令我呢個“隨時隨地都諗住食嘢嘅人”好滿意,呢間餐廳,既有典雅嘅傳統,又不失創新精神👍,值得留意!