正! 剛去完一間西貢的咖啡店,真係驚喜連連。首先落喉嘅北海道牛奶咖啡,簡直得閒嘅意境,啱哂我呢種米字旗😌。咖啡既香濃又唔會太苦,奶泡輕盈得黎滑唔溜丢,飲落舒服得嚟仲有深度。再黎講講呢個Apple Crumble,焗得啱啱好,蘋果唔會太腍亦不會太酸,配嗰層酥脆啖啖都爽口。食之前仲以為會膩,點知食得越多越上癮😋。最正係跟朋友share啲甜物,傾下計真係舒服死。最後忍唔住又點咗個Sakura Gelato,呢啲日本直送嘅雪糕咬落去微微桜花香,鬼馬又清新,完全冇得頂💖。食咖啡店嘅菜色,其實都算平民化,不過味道同體驗就絕對高級。老闆跟我哋交流時真係熱情,飲品食物跟佢嘅態度一樣,咩個食咩個㩒心思,我會再嚟,定係會!