2024-01-01 22 瀏覽
今次去咗間名氣唔錯嘅扒房試下佢地嘅招牌,實話實說,食完真係有啲心花怒放🌸!肉眼扒7成熟,入口外層微焦,裏頭卻嫩得嚟個汁液四溢,相當juicy,咬落去肉香四溢,簡直係炸裂。但係,同桌的西冷就冇咁好彩,好似少少過火咁,食到尾段先返晒正常,幸好佢最後都過得去,唔至於荒咗一餐。至於啲芝士薯條,講真,真係好到爆炸💥!薯條金黄香脆,芝士拉絲得嚟唔會過於膩口,啖啖都令人回味無窮,不過份量確實大到搞到我哋兩個食唔晒。食完扒同薯條,本來已經七分飽,但焗薯太吸引,唔食又覺得對不住自己,總之就係甜頭收場,但唯獨洋蔥湯就實在沒能力碰到,下次一定要記住,眼唔可以咁大個肚呀!整體黎講,扒房嘅食物質素真係有保証,每樣嘢都做得夾心意,啱啱好。係,或者有啲小瑕疵,但總體感覺就係開心同滿足。下次再嚟,我一定會再試下其他嘢,相信一定唔會令我失望!👍