2010-02-03 98 瀏覽
今日同表姐&表妹放工之後出去行下!去到之前0係OR見到呢間荃灣0既印尼餐廳,決定係時候一試啦!之前經過親都大排長龍,還好今晚唔算多人,唔使等位就有得入去食啦!舖仔細細,但都幾企理!起碼都廁所乾淨+有電視睇,哈哈!好少我呢d年齡層約fds食飯會食印尼餐~但因為屋企人都係印尼華僑,雖然唔食得辣,但係聞到陣味就諗起細個一家人食飯0既回憶......宜家大個左返屋企食飯機會都少啦,何況煮印尼餐要咁麻煩......叫左幾樣送:椰汁雞: 椰汁味濃又香口,微辣程度我都入到口!!0岩晒口味!D汁送飯一流~巴東牛肉: 竟然係用牛展整!!都好落足本喎~~不過見到有汁都有d奇怪(正宗0個d應該吸晒汁入 牛肉),同老闆??(幾後生)傾開先話,本來係無汁,but香港人要汁撈飯,個個都 要"多汁唔該",所以先俾dd汁出黎,哈哈!! 因為我唔食得辣,但據同行人士講都好好味~巴里魚: 突然好想食魚0既晚上~炸得好透好脆!!D巴里汁0既辣度我仲頂到~~好快俾我地食清~印尼咖啡: 夜麻麻都要飲返杯!因為真係好鬼香~~正過快餐店0既即磨!!走人之前當然仲要買
今日同表姐&表妹放工之後出去行下!
去到之前0係OR見到呢間荃灣0既印尼餐廳,
決定係時候一試啦!

之前經過親都大排長龍,還好今晚唔算多人,
唔使等位就有得入去食啦!

舖仔細細,但都幾企理!
起碼都廁所乾淨+有電視睇,哈哈!

好少我呢d年齡層約fds食飯會食印尼餐~
但因為屋企人都係印尼華僑,

叫左幾樣送:
要"多汁唔該",所以先俾dd汁出黎,哈哈!!
因為我唔食得辣,但據同行人士講都好好味~
走人之前當然仲要買番包蝦片食下啦!

舖仔細細但人情味濃~
老闆娘(??)好nice咁同我地傾計,又介紹佢地家鄉印尼龍目島d野!
好似新年見番d 親戚咁!!

下次一定要帶屋企人黎試下至得!
(問落知宜家有印尼d焗千層糕&棉蘭黃金糕訂,
等過兩日帶屋企人去食0個陣訂埋,新年俾親戚食,正!!)
椰汁雞
巴東牛肉
巴里魚
2010-02-01
椰汁雞
巴東牛肉
巴里魚
  • 椰汁雞、巴東牛肉、印尼咖啡