2021-05-29 378 瀏覽
今晚放工去左食台灣野,呢間餐廳有好多唔同款既台灣美食。而且都仲幾抵食。今日第一次黎幫襯,其實見到咁多款唔同野食,都真係攪到我諗左好耐,又有炸豬扒、炸雞扒、滷肉飯、餃子、台式麵線、牛肉麵等等,超多唔同選擇。諗完幾諗,再睇睇,又有晚餐餐牌,咁樣又收窄左範圍了。晚餐餐牌款式都唔少,總有一款岩自己。而且每款晚餐都仲可以以優惠價加配台灣小食。最後我們點了兩份晚餐,再加配了兩款小食。先講一下呢款鹽酥雞排滷肉飯。成份晚餐好豐盛,好大份,好滿足,價錢仲要唔貴,唔錯。份鹽酥雞扒好正,好黃金外皮,脆卜卜,又大份又厚肉,肉汁好多好正,雞肉仲超嫩滑,啖啖肉,好滋味。另外滷肉飯都好正,上面鋪了好多粒粒滷肉,肉汁,肉粒都好惹味,配白飯來吃,味道一流。正呀仲有個清菜,都好清甜。唔錯唔錯,好健康。再講一講加了個兩款小食,小食加配一款$8,如加配兩款就是$15兩款了。加了一款滷豆腐,正。滷水味完全入了豆腐當中,好好味。另外是滷水蛋。正仲有,每款晚餐都會配上一壺靚湯。蓮藕豬骨湯,熱辣辣的,好保溫,就算食曬成個飯再慢慢飲湯,個湯都仲係熱呼呼。正呀,入面仲要都多料,好好味好滋潤。呢份晚餐真係大滿足又夠營養。又有菜又有湯水,又
最後我們點了兩份晚餐,再加配了兩款小食。
鹽酥雞排滷肉飯

先講一下呢款鹽酥雞排滷肉飯。
成份晚餐好豐盛,好大份,好滿足,價錢仲要唔貴,唔錯。

仲有個清菜,都好清甜。唔錯唔錯,好健康。
滷水豆腐

加了一款滷豆腐,正。滷水味完全入了豆腐當中,好好味。
滷水蛋

另外是滷水蛋。正
仲有,每款晚餐都會配上一壺靚湯。

呢份晚餐真係大滿足又夠營養。又有菜又有湯水,又有大大份既餸同飯。勁飽肚。
塔香三杯雞定食

另一款晚餐點了三杯雞定食,熱鍋盛著三杯雞,熱辣辣的。雞件好惹味,啖啖肉,而且份量都係不少,不錯呀。依然都是配上菜及湯。
我仲點了加埋滷肉,咁樣就可以配落白飯落,自家變成滷肉飯了,因為我都好愛食滷肉飯,食台式野,點少得食返幾啖滷肉飯。
原味豆乳
黃金麥茶

飲品方面點了豆漿及黃金麥茶,不錯不錯。
2021-05-24
鹽酥雞排滷肉飯