◌ ᮫࣭ 𓄹 ᵐᵃᶻᵘ ᵘⁿˡⁱᵐⁱᵗᵉᵈ ᵗⁱᵐᵉ 𖥧𓃟␥久違嘅任食邊爐,近10年好似冇食過,有時限之餘 ◷ 啲選擇或質素未必夠好,見呢間無限時好吸引,忍唔住去試吓,一齊吃到飽!╰(*´︶`*)╯⿻ ꜱᴏᴜᴘ ⿻任食嘅湯底竟然都有19款選擇♡ 選擇困難後揀咗麻辣蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋𖥕 底材勁豐富,蕃茄味濃、小辣增添惹味𖠲 有好大份牛肉係湯底,好奇試咗啖都幾好味,夠腍夠入味𓄀⿻ ᴍᴀɪɴ ⿻套餐有4個款,每高一個價位就多一款更高級嘅牛同豬𓇬 我哋試咗基本款嘅套餐,包Prime Grade 美國安格斯牛肉同西班牙無激素豬肉片,肉類嘅賣相同味道都新鮮,套餐嘅另外任食選擇差唔多100樣𓇨 多到試唔晒!⿻ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ⿻有得QR Code落單,方便又有record ⑅ 點完餐好快先送上黃金地瓜條,仲可以加入麻辣、紫菜、蕃茄或甘酶shake shake粉⟡估唔到前菜小食咁有心機,亦可以食吓麻辣手拍青瓜及木耳開下胃先⧝⿻ ʜᴏᴛ ᴘᴏᴛ ɪɴɢʀᴇᴅɪᴇɴᴛ ⿻午餐肉、腸仔、丸類基本嘢,有足八吋嘅長蟹棒𓇢 而手工類有黑松露墨魚滑同餃子,唔同種類嘅肉丸,細細粒可試多幾款!台式食品有台灣腸、鴨血、甜

麻辣蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
⿻ ꜱᴏᴜᴘ ⿻

⿻ ᴍᴀɪɴ ⿻
麻辣手拍青瓜

⿻ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ⿻
八吋長蟹棒

⿻ ʜᴏᴛ ᴘᴏᴛ ɪɴɢʀᴇᴅɪᴇɴᴛ ⿻
午餐肉、腸仔、丸類基本嘢,有足八吋嘅長蟹棒𓇢 而手工類有黑松露墨魚滑同餃子,唔同種類嘅肉丸,細細粒可試多幾款!台式食品有台灣腸、鴨血、甜不辣、米血糕。仲有平時會食嘅牛柏葉、豬大腸、滷水豬肚及豬耳𓃽
是日精選海鮮

⿻ ꜱᴇᴀꜰᴏᴏᴅ ⿻
任食嘅海鮮都算幾多款好犀利⍤ 而且蝦、魚嘅肉質新鮮𓆡 同埋蜆及聖子都冇沙夠乾淨,仲有花膠同帆立貝

⿻ ᴠᴇɢɢɪᴇ ⿻
素食都超多,除咗有晒經常會叫嘅響鈴、南瓜、冬瓜、蓮藕片,仲有凍豆腐、豆卜岩晒吸晒啲湯汁,另外仲有少見啲嘅蟲草花、鮮萵筍、羽衣甘藍𖥸

⿻ ᴅʀɪɴᴋ ⿻
飲品除咗有多款汽水涼茶等等,較特別係有自家製飲品𖠚,個樽仲幾靚添,試咗愛文芒果茉莉花茶同黑糖冬瓜檸檬茶都幾好飲𓏿

⿻ ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ ⿻
最後每人有一份有甜筒或雪糕,我就梗係要個Movenpick完美作結𓊤

⿻ ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ⿻
整體食物質素同種類都好滿意,環境空間感夠𓊓 坐低食嘢傾計都幾舒服,仲要侍應同接待員都好nice ¨̮ 呢樣好重要,有機會再encore𓏢

⿻ ᴘʀɪᴄᴇ ⿻
Prime Grade台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐(假日及7點半前) $308/人
麻辣蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
麻辣手拍青瓜