2024-04-06 52 瀏覽
去完荔園,附近行吓搵嘢食,見到呢間菜館幾多嘢食,又好耐冇食中菜就入嚟試吓。餐廳好乾淨企理,座位寬敞舒服,係舒適高級版嘅大排檔感覺!地道得嚟又有時尚感。3D芥蘭Signature dish一定要叫啦!果然係signature,啲芥蘭葉真係炸到好3D,加埋啲肉碎,用生菜包住嚟食,比平時普通嘅肉碎生菜多咗一種3D感,口感豐富不少!胡麻醬牛柳粒牛柳好嫩滑,每粒都好均勻地裹住胡麻醬,就咁食就甜甜地;你亦可以再沾埋伴碟嘅七味粉,甜辣甜辣,多一番惹味;或者加上伴碟嘅洋蔥,爽脆甜,口感更加豐富!砵酒火焰焗蠔呢碟賣相不得了!未嚟已經聞到好香嘅酒味,上到枱時啲蠔仲喺個火焰中翻滾,好澎湃!啲蠔炸過嚟,好香好肥美,加上墊底嘅洋蔥,食起嚟甜甜地又好creamy,好味!蒜蓉粉絲蒸扇貝扇貝好新鮮好巨大,差唔多有我半個手掌咁大,粉絲朔晒啲甜豉油,加上香口嘅蒜蓉,真係非常之正!食小菜真係要嚟呢啲地道嘅老字號先食到嗰種鑊氣,同埋佢仲有打邊爐同雞煲,下次要試吓先。大家經過不防入嚟試吓!

2024-04-06