一入到餐廳見到韓國藉老闆,個感覺係今次一定無黎錯餐廳啦!睇名其實都知燉雞最岀名,不過我地就簡左其他🐔雞肉🐔嘅菜式啦🙈人參雞湯🐔上左菜之後,👦🏻已經急不及待想開餐,因為實在太香啦!食材好足料,雞肉好易撕開又夠滑,而加左糯米煮,令到個湯底好綿,食唔停口星期一至五嘅lunch set 會有細份版嘅人參雞湯簡,而我地星期六去只有正常份量,但反而岩晒2個人share 牛肉紫菜包飯🐂基本上去過韓國都一定會食過紫菜包飯,肉類嘅餡料會有幾種選擇,但其他配菜都一樣嘅。我地簡左牛肉做餡料,本身調味足夠,加埋其他醃蘿蔔嘅配菜,味道同韓國本地食嘅好相似架辣味炸雞 半隻🐔餐廳除左無骨炸雞之後,亦會包括左雞翼,雞翼因爲有皮,炸落去更加香口,連埋啲香辣汁真係好邪惡🙈醬汁屬於少辣,韓國嘅酸辣醬更加突岀,所以就算唔係好食得辣嘅都可以一試呀!

一入到餐廳見到韓國藉老闆,個感覺係今次一定無黎錯餐廳啦!

人蔘雞湯

人參雞湯🐔