餐廳: 茶泰 (啟田商場)
資訊:

今天一心諗住同爸爸媽媽慶祝生日食飯,我地一行8人,19:20有位入座,一開始想叫最經典的生菜包、餐牌貼住冇、想叫黃咖哩,餐牌又貼住冇,想叫椰青湯底打邊爐、佢話冇晒煲。算、咁我哋就叫其他啦,紅咖喱、手找餅、炒菜、串燒、炒飯、炒金邊、明爐魚,好快就食晒,就差條魚未黎。阿姐走黎話冇魚,咁諗住叫蝦餅、阿姐話冇,然後叫左鳳爪、泰式烤豬頸肉、炸豬皮,烤豬頸肉黎到唔係烤係焗,仲要冇泰式辣醬點,阿姐話岩嫁喇。呢餐未夠20:10已經食晒啲嘢,因為咩都話冇,連想放蛋糕都話冇雪櫃,仲要收$50切餅費,傻的嗎?就連碌卡都冇得碌。呢間野真係咩都冇,以前開頭都好似好地地,但就越黎越差,以後都唔會再黎呢間野食,乜都冇同我食茶餐廳都冇分別!
生日