2016-05-31 383 瀏覽
Weekend嘅時候,去穩同學拿翻之前借嘅書。距話隨便請我吃飯,我話OK,地點你定。定了SENT Message俾我,我可以自己過去。然後距就發咗呢個地址俾我金御膳。原來距已經系度等緊我,然後我發覺都系食蒸野,我仲話,你唔怕熱氣,距話其實蒸野唔熱氣。其實我衣家都唔知熱氣唔熱氣....蟲草花雞,雞肉太多喇吧???我覺得份量好大咯,見到呢個分量,我覺得其實我哋可能食唔曬我地點嘅所有野。雞肉嫩,蟲草花鋪上面,賣相都好靚,而且蟲草花真系好香,點綴得好靚。好抵食啊!!!! 清蒸龍躉斑片,魚肉真系好清甜,我覺得俾整條蒸更加好味,更加滑,無咩骨。好巖我。魚肉好新鮮,一D都唔老。其實唔加好多味就已經好好味。清清哋。鮮蝦雲吞(火鍋)半打,雲吞系我哋都唔想食飯,原來想叫面,不過我朋友話試試呢個雲吞。都系皮薄餡靚,裡面蝦肉好爽口。意大利海鮮湯底,nee個味道有D重,我朋友話如果撈飯都好味,我覺得好似西式湯咁咯。海鮮都系好新鮮。因為海鮮新鮮,所以湯都覺得特別鮮甜。good choice!!!
2016-05-15